Schoolvisie

EEN KLEINE SCHOOL MET EEN GROOT HART!

De Sint-Jozefsboom

De boom staat op de Sint-Jozefsschool centraal. Hij is het kloppend hart van de school. De plek waar kinderen, ouders en leerkrachten verzamelen om samen te spelen, leren en vieren. Elk vogeltje mag zich vrij voelen om zich te nestelen in de takken en zijn eigen lied te fluiten. Wees welkom op onze kleine school met een groot hart! Dat iedereen, elk kind, elke ouder en ieder personeelslid er zich veilig en geborgen mag voelen!

Christelijke traditie

De Sint-Jozefsschool is een school met een christelijke traditie. De school legt de nadruk op een pedagogische benadering van het kind. Ze streeft de totale vorming van zijn/haar persoon na met de klemtoon op de ontplooiing van hoofd, hart en handen. Als katholieke dialoogschool voeren we een beleid waarbij identiteit en diversiteit hand in hand gaan. Onze katholieke identiteit sluit openheid over culturele, ethische en levensbeschouwelijke diversiteit niet uit. De christelijke wortels vormen een stevige basis van waaruit onze Sint-Jozefsboom verder kan groeien en bloeien.

Onze ambities

De takken van onze boom staan symbool voor de ambities die wij als school nastreven.  Klik op de verschillende ambities voor meer informatie!

Zoals de witte tak laat zien, scheppen we ruimte om verder te groeien in onze ambities. Net zoals we ook groeikansen blijven bieden aan onze kinderen en personeelsleden.

Gouden regels

Op de Sint-Jozefsschool hanteren we 4 gouden regels als leidraad om het gedrag en functioneren van iedereen in goede banen te leiden. Ze nemen dan ook als vogelhuisjes een belangrijke plaats in in de kruin van onze Sint-Jozefsboom.

Klik op de verschillende vogelhuisjes voor meer informatie.

RESPECT VOOR MENS EN MATERIAAL, DAT VINDEN WIJ GENIAAL!

BELEEFD ZIJN, DAT IS VOOR IEDEREEN FIJN!

NEDERLANDS LEREN = SAMEN INVESTEREN!

TIK TOK, KIJK OP DE KLOK!